torsdag 5. april 2012

Mariannes univers.....: Kvikklunsjkake

Mariannes univers.....: Kvikklunsjkake: I dag har jeg bakt sjokoladekake ;)  Det er lenge siden jeg har bakt noe , men i dag ble jeg så fysen  på noe godt , så nå var det på tide ...

Kvikklunsjkake


I dag har jeg bakt sjokoladekake ;)  Det er lenge siden jeg har bakt noe , men i dag ble jeg så fysen  på noe godt , så nå var det på tide ;)  Denne sjokoladekaka er en av de beste jeg lager ,  så den blir flittig brukt når vi har lyst på noe godt eller noe skal feires . Legger derfor ut oppskrift , og  fremgangsmåte slik at du kan prøve den om du har lyst ;)   Navnet på kaka er " Kvikklunsjkake ",  selv om det ikke finnes et spor av kvikklunsj i den  ...... Tenkte at den  kunne  være passende å bake nå som det er påske ,  og spesielt  siden nettopp  Kvikklunsj  er påskesjokoladen nummer en   ;)

Innimellom disse linjene finnes mange gode argumenter  og grunner for å bake ei slik kake  så det er bare å sette i gang ;)    Oppskrifta er beregna til ei lita langpanne ( 30 x 40 cm ) , men jeg bruker ofte  å doble den en halv gang ....... ellers forsvinner den så alt for fort ;)

                                                                     

                                                  Det du trenger til å bake kaka er : 

                                                       250 gr. smør / margarin
                                                       375 gr. sukker
                                                       4 egg
                                                       2 ts. bakepulver
                                                       300 gr. hvetemel
                                                       4 ts. vaniljesukker
                                                       4 sps. kakao
                                                       2 dl.melk



                                       Start med å piske smør og sukker til en hvit luftig krem .
                 ( Tips :  sett bollen litt i varmt vann slik at det får smelte litt før du starter å piske ,
                                              da går det mye raskere å få  det helt hvitt  )
                                    
                                         
                                                         


                                                           
                                        Tilsett  ett og ett egg i gangen og rør godt i mellom . 
                                       




Bland så alt det tørre vekselsvis med melka . 
Jeg sikter alltid hvetemelet .........vil ikke ha klumper i røra  ;)



                       Når alt er tilsatt skal kakerøra se slik ut og  ha en lett og luftig konsistens .




Smør ei middels stor langpanne , dekk den med bakepapir og tilsett røra .


Stek kaka ved 175 grader midt i ovnen i ca 35 - 40 minutter ..........


Nystekt , duftende kake .....nå er det bare å vente til den blir kald , så jeg kan ha på fyllet.....


Så skjedde det som bruker å skje her i huset....... Før jeg rakk å snu meg var halvparten av kaka borte , og det lenge før jeg hadde tenkt å begynne å lage smørkremen :(


Dagens kake sånn som den fremstår i skrivende stund , hadde neppe gitt noe godt inntrykk , nettopp 
 av den grunn at mye av den allerede er borte ...;) Legger  derfor ut bilde av samme type kake , bakt ved en annen anledning . Gutta mine er raske til å smake på kakene før jeg rekker å ha  på fyllet  . Ofte blir jeg overtalt til å la kaken være sånn " naturell " , siden majoriteten her i huset helst spiser den
 sånn med et glass  kald melk til ....


Det du trenger til smørkremen : 

300 gr. melis  , 120 gr. smør , 6 ss. kald , sterk kaffe , 3 ts vaniljesukker og 2 ts, kakao.
Smelt smøret , rør i kakao og kaffe . La det kjøle seg  litt før du tilsetter melis og vaniljesukker . 
Rør godt sammen til en lett og luftig sjokoladekrem . Smøres på kaka når den er kald .



     Jeg bruker et dryss av hakkede mandler på toppen av sjokoladekremen , hvis jeg kommer så langt ..
                             Synes det pynter opp i tillegg til at det gir en ekstra god smak ;)


Ikke for å skryte , men i dag smakte det med ei god sjokoladekake . Og  nå som det er påske er det jo lov å kose seg litt ekstra . Jeg er veldig glad i å bake og benytter gjerne anledningen når den byr seg ;)
Det er jo også egentlig et bra skussmål at kaka forsvinner fort , det kan da bare bety en ting ,
at den svarte til forventningene ;)  Så får det heller være så som så med pynt og fyll ;)

                        Håper noen ble inspirert , det er bare å sette igang ....... Har du lyst har du lov ;)
   
                                                               
                                                                 Bon Appetit ;)