torsdag 5. april 2012
Mariannes univers.....: Kvikklunsjkake
Mariannes univers.....: Kvikklunsjkake: I dag har jeg bakt sjokoladekake ;) Det er lenge siden jeg har bakt noe , men i dag ble jeg så fysen på noe godt , så nå var det på tide ...
Kvikklunsjkake
I dag har jeg bakt sjokoladekake ;) Det er lenge siden jeg har bakt noe , men i dag ble jeg så fysen på noe godt , så nå var det på tide ;) Denne sjokoladekaka er en av de beste jeg lager , så den blir flittig brukt når vi har lyst på noe godt eller noe skal feires . Legger derfor ut oppskrift , og fremgangsmåte slik at du kan prøve den om du har lyst ;) Navnet på kaka er " Kvikklunsjkake ", selv om det ikke finnes et spor av kvikklunsj i den ...... Tenkte at den kunne være passende å bake nå som det er påske , og spesielt siden nettopp Kvikklunsj er påskesjokoladen nummer en ;)
Innimellom disse linjene finnes mange gode argumenter og grunner for å bake ei slik kake så det er bare å sette i gang ;) Oppskrifta er beregna til ei lita langpanne ( 30 x 40 cm ) , men jeg bruker ofte å doble den en halv gang ....... ellers forsvinner den så alt for fort ;)
Det du trenger til å bake kaka er :
250 gr. smør / margarin
375 gr. sukker
4 egg
2 ts. bakepulver
300 gr. hvetemel
4 ts. vaniljesukker
4 sps. kakao
2 dl.melk
Start med å piske smør og sukker til en hvit luftig krem .
( Tips : sett bollen litt i varmt vann slik at det får smelte litt før du starter å piske ,
da går det mye raskere å få det helt hvitt )
Tilsett ett og ett egg i gangen og rør godt i mellom .
Bland så alt det tørre vekselsvis med melka .
Jeg sikter alltid hvetemelet .........vil ikke ha klumper i røra ;)
Når alt er tilsatt skal kakerøra se slik ut og ha en lett og luftig konsistens .
Smør ei middels stor langpanne , dekk den med bakepapir og tilsett røra .
Stek kaka ved 175 grader midt i ovnen i ca 35 - 40 minutter ..........
Nystekt , duftende kake .....nå er det bare å vente til den blir kald , så jeg kan ha på fyllet.....
Så skjedde det som bruker å skje her i huset....... Før jeg rakk å snu meg var halvparten av kaka borte , og det lenge før jeg hadde tenkt å begynne å lage smørkremen :(
Dagens kake sånn som den fremstår i skrivende stund , hadde neppe gitt noe godt inntrykk , nettopp
av den grunn at mye av den allerede er borte ...;) Legger derfor ut bilde av samme type kake , bakt ved en annen anledning . Gutta mine er raske til å smake på kakene før jeg rekker å ha på fyllet . Ofte blir jeg overtalt til å la kaken være sånn " naturell " , siden majoriteten her i huset helst spiser den
sånn med et glass kald melk til ....
Det du trenger til smørkremen :
300 gr. melis , 120 gr. smør , 6 ss. kald , sterk kaffe , 3 ts vaniljesukker og 2 ts, kakao.
Smelt smøret , rør i kakao og kaffe . La det kjøle seg litt før du tilsetter melis og vaniljesukker .
Rør godt sammen til en lett og luftig sjokoladekrem . Smøres på kaka når den er kald .
Synes det pynter opp i tillegg til at det gir en ekstra god smak ;)
Ikke for å skryte , men i dag smakte det med ei god sjokoladekake . Og nå som det er påske er det jo lov å kose seg litt ekstra . Jeg er veldig glad i å bake og benytter gjerne anledningen når den byr seg ;)
Det er jo også egentlig et bra skussmål at kaka forsvinner fort , det kan da bare bety en ting ,
at den svarte til forventningene ;) Så får det heller være så som så med pynt og fyll ;)
Håper noen ble inspirert , det er bare å sette igang ....... Har du lyst har du lov ;)
Bon Appetit ;)
Abonner på:
Innlegg (Atom)