Kaka består av sukkerbrød ( hjemmelaget selvfølgelig !! ) , romkrem , og jordbærgele med bananskiver . Det er delte meninger i familien om hvorvidt den også skal inneholde druer , og den er utvilsomt penest når druer og banan danner et fint ringmønster under den røde geleen ;) Men som oftes blir den laget med banan , siden enkelte ikke liker druer og bare plukker dem av underveis i kakespisingen ;)
Smak og behag kan ikke diskuteres , så det er opp til hver enkelt . Siden en stor andel av kaka inneholder gele og frukt kan den lett gå under kategorien dessert .......vel og merke som en litt mektig type ;)
Siden det er 17 Mai i morgen fant jeg en gylden anledning til å bake denne kaka som alle er så glade i ;)
Oppskrift og framgangsmåte følger her :
Sukkerbrød :
5 egg
150 gr. sukker
3 ss varmt vann
75 gr. potetmel
100 gr. hvetemel
2 ts. bakepulver
Pisk egg , sukker og varmt vann til luftig eggedosis .
Sikt mel og bakepulver og bland forsiktig i eggedosisen . Stekes ved 180grader .
Selv om jeg definitivt foretrekker den førstnevnte ;) Lag romkremen etter oppskrift på pakken , og la den stå kjølig til den har tyknet og er kald .
det sammen med romkremen . Smør dette oppå , legg deretter på den andre delen av bunnen .
Fest en springform rundt kaka og sett den i kjøleskapet .
Kok opp to pakker jordbærgele og sett det til kjøling i kjøleskapet . Det tar ca 3-4 timer før geleen er stivnet nok til at den kan haes på kaka , så dette er tålmodighetsarbeid ...... Rør i geleen enderveis så du kan holde et øye med når den er klar . Når du kan øse den som en tykk suppe / grøt er det på tide å skjære opp banan i skiver . Dekk deretter hele kaka med banan . Om springforma er litt stor , bruker jeg å fylle bananskiver mellom den og kaka . Øs på med gele slik at den dekker hele kaka helt opp til toppen av forma . Sett kaka forsiktig inn i kjøleskapet og la den stå til neste dag .
Løsne kaka og geleen forsiktig fra forma med en kniv . Sidene på kaka har nå fått et fint dekke av banan med geletrekk over , så det går fint an å servere den som den er . Jeg pleier imidlertid å pynte med staver med pisket krem rundt hele kaka og i en ring oppå . Detter er ei riktig festkake og passer godt i alle slags selskap . Ønsker man en litt lettere variant kan en som sagt droppe kremen rundt , og da er den mer egnet som en lett dessert .
Nå finnes det mye godt av frukt og bær å få tak i butikken , og et pyntetips til 17 Mai er å bruke blåbær , banan og jordbær og lage mønster som det norske flagget under geleen . Vær imidlertid obs på at Kiwi ikke egner seg så godt til pynting , siden en kan få problemer med at geleen ikke stivner . Det er bare å prøve seg fram , fantasien har ingen grenser ;)
Ha en riktig fin 17 Mai !
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar