Jeg sitter her og blar i siste utgave av norsk ukeblad . En del av den fargerike forsiden fanger raskt min oppmerksomhet og gjør at jeg blar meg bak til side 42 . " Tidløse favoritter " står det med sirlig rosa overskrift , som til forveksling kan minne om sånn flytende pyntegele som en bruker som kakepynt . Og det er nettopp disse sidene med kakeoppskrifter som fanger min oppmerksomhet akkurat nå ;) Fem hele sider med fristelser som står i kø , flotte bilder av syndige , søte , deilige kaker som får tennene til å løpe i vann !
Ja jeg er en kakemons .......;) Kan likegodt innrømme det først som sist ;) Men likevel er jeg ikke av de mest aktive kakebakerne . Baker gjør jeg stort sett til bursdager , høytider og andre dager som trengs å feires litt . Men det hender jo selvfølgelig at det blir litt på impuls når søtsuget kommer over meg ;) Og det er jo ikke til å unngå så lenge en abbonnerer på Norsk Ukeblad og Hjemmet som bugner over av forslag til godsaker....;) Hver utgave inneholder nye oppskrifter på lekre kaloribomber ....og bladet lander som oftest i postkassa når det nærmer seg helg ........passelig anledning til å bake kanskje ....? Helg = kos .....kos = kake ....?
Det finnes så mange ulike varianter at om en ville , kunne en sikkert laget en helt ny type kake hver uke ......Likevel har vel de fleste sine favorittoppskrifter som en er trofast mot . Slik er det også for mitt tilfelle . Min spesialitet er som tidligere nevnt , gelekake , den lager jeg som oftest når noen i familien har bursdag . Og om den en sjelden gang skulle mangle , blir det gjerne protester rundt bordet ;)
Innholdet i disse ukebladene har jo likevel en dobbeltmoral i seg . For på samme forside kan en også lese om et nytt begrep , Smartkarbo . Denne metoden skal visstnok være en bedre , mer helsemessig variant av den mer kjente lavkarbodietten , som vel er kjent for de fleste i Norge i dag . Når en studerer innholdet i disse diettene vil en se at de gradvis skifter retning .... I startfasen av Lavkarbo -hysteriet var omtrent alle karbohydrater bannlyst , en skulle i grove trekk leve på egg og bacon , smør , fløte , biff , rømme og fete oster .
Selv om det er mange som hevder at de går mye ned i vekt på slike dietter , tror jeg neppe de er så sunne som mange ønsker at de skal være .... At en kutter den daglige mengden av sukker og fett er nok mer fornuftig tror jeg . Ellers vil et slikt kosthold bli omtrent umulig å gjennomføre .Ikke minst med tanke på alle forsakelser , som kan gjøre oss sure og gretne .....hehe ? Dessuten tviler jeg på at det er nok forskning på hva slags virkninger slik kost gjør med kroppen på lang sikt ...... Det vil en vel ikke få svar på før om noen år .
Ergo : Begynner alle disse diettene egentlig å nærme seg et vanlig sunt norsk kosthold som inneholder det meste , altså litt av alt ? Nå skal det plutselig være lov å spise både brød , pasta , ris poteter og til og med sukker ifølge Fedon Lindberg ......men selvfølgelig i små mengder ;)
Synes til forveksling at jeg kjenner igjen mye av det Grete Roedes diett har inneholdt i alle år . Mer av proteiner , frukt og grønt ...... og mindre sukker og karbohydrater . Ganske logisk , ikke sant ? Livet skal leves , en skal ikke gå på konstant diett og ikke unne seg noe godt innimellom . Litt av alt er en god leveregel , og vil bidra til at en kan kose seg innimellom med en slik god kake som frister i et ukeblad . La oss være litt impulsive og gi etter for søtsuget når det frister som mest ! Kanskje er det nettopp da kroppen trenger disse karbohydratene og syndige kaloriene ? La den få det da .......og nyt den gode smaken :) Bare husk å stoppe i tide ..!
Det finnes så mange ulike varianter at om en ville , kunne en sikkert laget en helt ny type kake hver uke ......Likevel har vel de fleste sine favorittoppskrifter som en er trofast mot . Slik er det også for mitt tilfelle . Min spesialitet er som tidligere nevnt , gelekake , den lager jeg som oftest når noen i familien har bursdag . Og om den en sjelden gang skulle mangle , blir det gjerne protester rundt bordet ;)
Innholdet i disse ukebladene har jo likevel en dobbeltmoral i seg . For på samme forside kan en også lese om et nytt begrep , Smartkarbo . Denne metoden skal visstnok være en bedre , mer helsemessig variant av den mer kjente lavkarbodietten , som vel er kjent for de fleste i Norge i dag . Når en studerer innholdet i disse diettene vil en se at de gradvis skifter retning .... I startfasen av Lavkarbo -hysteriet var omtrent alle karbohydrater bannlyst , en skulle i grove trekk leve på egg og bacon , smør , fløte , biff , rømme og fete oster .
Ergo : Begynner alle disse diettene egentlig å nærme seg et vanlig sunt norsk kosthold som inneholder det meste , altså litt av alt ? Nå skal det plutselig være lov å spise både brød , pasta , ris poteter og til og med sukker ifølge Fedon Lindberg ......men selvfølgelig i små mengder ;)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar